24. toukokuuta 2010

Ohjeita blogin käyttämiseen

Blogin käyttäminen ei ole välttämättä kaikille tuttua, joten tässä lyhyet ohjeet:

1)  Blogin osoite kokonaisuudessaan on: http://tapahtumaverkosto.blogspot.com .Blogin tapahtumia voit seurata esimerkiksi vierailemalla näillä sivuilla säännöllisesti tai tilaamalla blogin sivupalkista RSS-syötteenä. Opastusta RSS-syötteen käyttöön Ilkka Kauppisen blogista (klikkaa tästä).

2) Tekstejä blogiin kirjoittavat mm. hankehenkilöstö, tapahtumatoimijoiden osaverkostojen yhteyshenkilöt sekä vierailevat kirjoittajat. Mikäli tahdot kirjoittaa blogiin, ota yhteyttä Kirsiin sähköpostilla (kirsi.vartiainen (at) savonia.fi).

3) Voit kommentoida kaikkia blogin tekstejä tekstin lopusta löytyvää kommenttinappia painamalla. Nappi löytyy tekstin lopussa sinisellä olevan kellonajan vierestä. Voit kirjoittaa ruutuun kommenttisi, ja valita tekstiruudun alta löytyvästä listasta millä nimellä tahdot kommentoida.  Jos sinulla ei ole Google-tiliä, valitse vaihtoehdoista "Nimi/URL-osoite", kirjoita nimiruutuun oma nimesi, ja halutessasi voit myös lisätä URL-osoitteen (ei pakollista). Jotta blogi ja siinä tapahtuva viestintä kehittäisi yhteistyöverkostoa, on tarkoituksenmukaista kommentoida omalla nimellä eikä anonyyminä.

4) Jos tahdot lukea blogista vain tietyn aihealueen kirjoituksia, voit klikata oikeasta sivupalkista sinua kiinnostavaa aihekokonaisuutta otsikon "Aihealueet/ Tunnisteet" alta. Jos klikkaat esimerkiksi "Koulutusten materiaalit", ruudulle avautuu kaikki aihealuetta käsittelevät kirjoitukset.

5) Joidenkin blogikirjoitusten yhteyteen on ladattu pdf-tiedostoja tai power point -esityksiä. Mikäli tahdot suurentaa tekstiä, klikkaa tiedoston alareunasta "full" tai "zoom" -nappia.

6) Blogitekstissä näkyvät siniset alleviivatut sanat ovat linkkejä, joita klikkaamalla pääset esimerkiksi lukemaan aiheesta lisää. Esimerkiksi: Lisää ohjeita bloggailuun mm. Ilkka Kauppisen blogissa.
Kun klikkaat alleviivattuja sanoja, siirryt Kauppisen blogiin.

7) Yhdellä blogisivulla näkyy kerrallaan 7 kirjoitusta. Kun rullaat sivun alas asti, voit "Vanhemmat tekstit" nappia klikkaamalla tutustua aiemmin kirjoitettuihin teksteihin. Jos olet siirtynyt lukemaan vanhempia tekstejä tai yhtä tiettyä kirjoitusta, pääset palaamaan blogin etusivulle klikkaamalla sivun yläreunassa olevaa blogin otsikkoa "Pohjois-Savon tapahtumatoimijoiden yhteistyöverkosto".

8) Jatkossa koulutusten ja verkoston tapaamisten materiaalit jaetaan tässä blogissa. Blogiin on myös tarkoitus koota tavara- ja henkilöstöpankkia, jotka tulevat "Aihealueet/ Tunnisteet" -otsikon alle sivupalkkiin nimillä tavarapankki ja henkilöstöpankki.

Mikäli blogin käytössä ilmenee ongelmia, tai tahdot jakaa omia hyväksi havaitsemiasi ohjeita muiden kanssa, kommentoi tämän viestin kommenttiboksiin!

Ei kommentteja: